Satunnainen kuva

Kenkänokka edellyttää, että sille kumarrellaan äännellen -muuten käy huonosti.

Uusimmat kuvat

Kaksi kiveä veteen
Maaliskuun alku Haunisissa
B97 Kädet repivät
B21 Ilmaspagaati

Yhteystiedot

Oili Niittynen
Raisio

oili.niittynen(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:3064889 kpl

ENABLE - Yrittäjyys sosiaalisesti epäedullisessa asemassa oleville (projekti on päättynyt)

Kuvateksti


Nordplus Adult -hanke alkoi elokuussa 2018. Ajatuksena on jakaa parhaita käytäntöjä epäedullisessa asemassa olevien aikuisten yrittäjyysosaamisen parantamiseksi. KUVAUS

Tämä konsortio koostuu useista Pohjoismaista ja Baltian maista, joilla on kokemusta eri kohderyhmien kanssa: 

  • Liettuassa EDUPRO: vammaiset ja muut kohderyhmät
  • Islannissa Step by Step: naiset
  • Tanskassa AOF-East: seniorit
  • Virossa Seiklejate Vennaskond: nuoret
  • Suomessa Anmiro Oy ja Learning for integration ry ovat kokeneita maahanmuuttajien kotouttamisesta, alustojen luomisesta ja kokemuksesta yrittäjyyteen.

Tämä kumppanuus yhdistää 6 organisaatiota Pohjoismaiden ja Baltian alueen välillä jakamaan parhaita käytäntöjä epäedullisessa asemassa olevien aikuisten yksilöiden (naiset, nuoret, eläkeläiset, vammaiset ja maahanmuuttajat) yrittäjätaitojen parantamiseksi. Osallistujat edustavat useita aloja: kansalaisjärjestöjä, pk-yrityksiä, aikuiskoulutuskeskuksia.

Kumppanikokouksia on viisi, joissa keskustellaan eri aihepiiristä, jotta parhaita käytäntöjä voidaan jakaa ja uusia taitoja, tekniikoita ja menetelmiä voidaan oppia ja siirtää. Nämä taidot ovat koulutusmenetelmiä, käytännön taitoja, tutustumista jo toimiviin yrityksiin ja muita toimintoja, jotka kehittyisivät tulevaisuuden epäedullisessa asemassa olevien yrittäjien yrittäjähenkeä jne. Näiden käytännön taitojen siirto, jonka kouluttajat voivat integroida tuleviin toimiin oppilaidensa kanssa edistämällä heidän itsenäinen ammatinharjoittaminen.

Suorat edunsaajat ovat aikuisopettajat, kouluttajat, neuvonantajat, jotka työskentelevät kumppaniorganisaatioissa. He osallistuvat jokaiseen kokoukseen valmistelemalla tiettyä sisältöä, jonka avulla he voivat jakaa oman organisaationsa ja oppia kollegojensa kautta kullakin aihealueella. Yhteistyön epäsuoria edunsaajia ovat henkilöt, jotka ovat yhteydessä niihin. Niissä otetaan käyttöön uusia yrittäjyyteen liittyviä menetelmiä ja lähestymistapoja, jotka auttavat heitä ajattelemaan itsenäistä ammatinharjoittamista. 
Hankkeen kesto: 08/2018 - 07/2020